Závin s bramb. nád. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Závin s bramb. nád.

Zeleninové

Závin s bramborovou nádivkou


250 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
70 g tuku
4 lžíce mléka
1 vejce
1 vejce na potření

Mouku prosijeme s práškem do pečiva na vál, usekáme do ní tuk, přidáme v mléce rozkvedlané vejce a zpracujeme v těsto. Vyválíme plát a potřeme jej nádivkou. Závin sbalíme, potřeme vejcem a upečeme . Ze závinu je asi 12 řezů.

Nádivka:
240 g brambor
2 žloutky
80 g cukru
citrónová kůra
2 bílky

Vařené brambory ustrouháme, utřeme se žloutky a cukrem, přidáme citrónovou kůru a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky