Slepice zadělávaná - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Slepice zadělávaná

Maso

Zadělávaná slepice


300 g slepice nebo kuřete
sůl
60 g kořenové zeleniny
20 g cibule
50 g másla
20 g hladké mouky
1 dl mléka
1 žloutek
květ


Dvě porce masa z očištěné slepice opláchneme a dáme vařít do osolené vody se zeleninou a cibulí. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji vývarem ze slepice a částí mléka a 20 minut povaříme. Pak přidáme zbývající mléko, rozmícháme se žloutkem, prohřejeme v omáčce, ale již nevaříme. Do omáčky vložíme uvařenou slepici a ochutíme solí a květem.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky