Telecí krokety - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Telecí krokety

Maso

Krokety z telecího masa


150 g telecího masa
sůl
20 g hladké mouky
20 g másla
1 dl mléka
10 g cibule
2 vejce
květ
50 g strouhanky
tuk na smažení


Telecí maso uvaříme v osolené vodě. Z části mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polovinou mléka a trochou vývaru z masa a rozvaříme na hustý, hladký bešamel. Vařené maso dáme prochladnout, pokrájíme na drobné kostičky, smícháme s omáčkou, ustrouhanou cibulí, s vejcem, se solí a s květem. Tvoříme krokety, které obalujeme v mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce, ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku po každé straně asi tři minuty. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, zeleninou a saláty.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky