Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme špetku soli, do mouky rozsekáme tuk a s trochou studené vody zpracujeme těsto. Opatrně je vyválíme na kulatou placku, přeneseme ji na obrácený menší kastrol, který jsme na povrchu pomastili syrovým tukem a poprášili moukou. Povrch těsta několikrát propíchneme špejlí, aby se nedělaly bubliny. Po upečení hned vyklopíme a prochladlý koláč plníme krémem.
Krém:
Vodu se solí, cukrem, máslem a žloutkem postavíme na oheň a uvedeme za stálého míchání do varu. Pak přilijeme rozmíchanou škrobovou moučku, stále mícháme a necháme přejít var. Po odstavení z plotny vmícháme do hustého pudinku citrónovou šťávu.
Ušlehaný, pevný sníh s cukrem navršíme na naplněný koláč a dáme na několik minut do trouby zapéci (při vrchním plameni).