Omáčka rajská - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Omáčka rajská

Omáčky

Rajčatová omáčka


10 g másla
20 g mouky
125 ml masového vývaru
2 větší rajčata nebo rajčatový protlak
sůl
2 kostky cukru nebo lžičky medu


Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem, přidáme rozkrájená rajčata a nejméně 20 minut povaříme. Omáčku prolisujeme sítem, podle chuti osolíme a přisladíme. Je-li příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Můžeme přidat i kysané mléko nebo smetanu. Omáčku podáváme s jemným houskovým knedlíkem, bramborovými šiškami, s vařenými těstovinami apod.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky