Brukev ve vaj. omáčce - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Brukev ve vaj. omáčce

Zeleninové

Brukev ve vaječné omáčce


250 g brukví
25 g másla
trocha cukru nebo medu


Brukev nakrouhanou na tenké plátky dáme na máslo, osolíme, přidáme špetku cukru, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.

Na omáčku:
20 g másla
20 g hladké mouky
1/2 šálku mléka
1 žloutek

Zvlášť osmažíme v kastrolu na másle mouku, jíšku zalijeme mlékem a umícháme hustou bílou omáčku. Do omáčky přidáme jemně usekané mladé lístky brukve nebo sekanou pažitku, ochutíme žloutkem a vlijeme na dušenou brukev. Podáváme s brambory, rýží nebo s těstovinami.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky