Ovoce v krému - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Ovoce v krému

Ovocné

Ovoce v krému


Připravíme vanilkový krém způsobem uvedeným níže:

1/4 l mléka
30 g cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce másla
1 žloutek
20 g pudinkového prášku

Vanilkový krém připravíme takto:
Mléko s cukrem, máslem a žloutkem rozmícháme a postavíme na oheň. Když se začíná vařit, vlijeme v troše mléka rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání necháme přejít var.


Čerstvé ovoce, jako jablka, pomeranče, banány, jahody nebo meruňky, očistíme, oloupeme, vykrájíme nejedlé části a nakrájíme na plátky, menší ovoce necháme vcelku. Srovnáme je do misek a zalijeme hustým vanilkovým krémem. V zimě, kdy čerstvé ovoce není, použijeme ovoce zmrazené nebo odkapané ovoce kompotové.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky