Drůbeží zbytky šišky - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Drůbeží zbytky šišky

Maso

Šišky ze zbytků drůbeže


30 g másla
30 g mouky
1 šálek hovězí polévky nebo zeleninového vývaru
2 žloutky
kousek pečeného kuřete nebo krůty
sůl
muškátový oříšek
citrónová kůra a šťáva
strouhanka
1 celé vejce
100 g tuku na smažení


Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme, okořeníme, popřípadě přidáme trochu na trouhané citrónové kůry a šťávy. Směs zahustíme trochou strouhanky a necháme vychladnout. Ze studeného těsta tvoříme váleček a nakrájíme jej na kratší šišky. Ty obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme na tuku. Podáváme s bramborovou kaší a salátem nebo s dušenou zeleninou.

V polotovarech bývají k dostání drůbeží krokety, které doma jen umažíme na oleji.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky