Hrachová kaše - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Hrachová kaše

Ostatní > Příkrmy

Hrachová kaše


150 g hrachu
15 g sádla
10 g mouky
1/16 l mléka
sůl
30 g sádla na omaštění
1/2 cibule


Hrách namočíme předem do nesolené vody a druhý den jej v téže vodě uvaříme do měkka. Pak jej prolisujeme žíněným sítem, abychom odstranili slupky, které se hůře tráví. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem a přimícháme do ní prolisovanou kaši. Podle chuti osolíme a ještě chvíli na teple promícháme, aby byla kaše hladká. Posypeme osmaženou cibulí nebo podáváme se škvarky, s rozpuštěnou slaninou. Větším dětem podáváme ke kaši párek nebo sázené vejce.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky