Drobenkový koláč - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Drobenkový koláč

Ovocné

Drobenkový koláč


250 g hrubé mouky
100 g práškového cukru
1/2 prášku do pečiva
100 g másla
1 vejce
citrónová kůra
vanilk
tuk na vymazání
a hrubá mouka na vysypání formy
30 g másla na pokropení

Nádivka:
300 g jablek
50 g cukru
30 g rozinek


Na vál prosijeme mouku s cukrem a s práškem do pečiva, rozdrobíme do ní máslo, přidáme vejce, strouhanou citrónovou kůru a vanilku. Těsto rukou lehce drobíme, jako když děláme drobenku na koláč. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme polovinou drobenky. Na ni dáme na lístky nakrouhaná proslazená jablka s rozinkami. Jablka trochu pokropíme máslem a pokryjeme druhou polovinou drobenky, kterou rovněž pokropíme na povrchu máslem. Koláč upečeme v předehřáté troubě dorůžova.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky