Do misky prosijeme mouku, sůl, pňidáme kvásek, mléko, vejce a vypracujeme tuhé těsto, které zaprášíme moukou a necháme asi půl hodiny kynout. Pak z něho utvoříme váleček, který nakrájíme na díly. Každý díl zakulatíme do tvaru knedlíku, dáme na vál, přikryjeme utěrkou a necháme asi čtvrt hodiny kynout. Knedlíky zaváříme do osolené vařící vody a vaříme asi pět minut pod poklicí, pak je obrátíme a bez poklice dovaříme tři minuty. Knedlíky poléváme švestkovou omáčkou.
Omáčka :
125 g povidel
50 g cukru
1/10 1 vody
1/2 kávové lžičky škrobové mouky
skořice
Na povidla nalijeme vodu a rozvaříme je. V trošce studené vody rozmícháme škrobovou mouku, přidáme ji do rozvařených povidel zároveň s cukrem a se skořicí . Necháme přejít var a odtáhneme s plamene.