Mozeček zapečený - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Mozeček zapečený

Maso

Zapečený mozeček


100 g mozečku
20 g kořenové zeleniny
sůl
20 g másla
10 g cibule
15 g hladké mouky
1/16 l mléka
1 vejce
petrželka
20 g sýra
10 g másla


Odblaněný mozeček zalijeme horkou vodou, přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu, sůl a vaříme deset minut. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou rozvaříme s mlékem. Hustý krém necháme prochladnout a pak do něho zamícháme žloutek, usekanou petrželku, pokrájený mozeček a tuhý sníh z bílků. Směs naplníme do vymazané, strouhankou vysypané misky nebo do lastur k posypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a zapékáme asi 20 minut. Podáváme e žemlí a hlávkovým salátem.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky