Drůbeží žaludky zaděl. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Drůbeží žaludky zaděl.

Maso

Zadělávané drůbeží žaludky


250 g kuřecích, husích nebo kachních žaludků
50 g kořenové zeleniny
1/2 cibule
sůl
20 g másla
1 lžička hladké mouky
1 žloutek
petrželka


Drůbeží žaludky dobře očistíme a dáme vařit se zeleninou a cibulí do osolené vody. Když jsou měkké, odkrájíme všechny tvrdé blány a měkkou část pokrájíme na plátky nebo nudličky. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji částí vývaru, rozšleháme, osolíme a dobře povaříme. Pak vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše vody a pokrájené žaludky. Už nevaříme, jen prohřejeme. Nakonec přidáme sekanou petrželku. Podáváme s nudlemi, s rýží nebo s brambory.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky