Mrkev dušená - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Mrkev dušená

Zeleninové

Dušená mrkev


250 g mrkve
40 g másla
1 kostka cukru
20 g mouky
trochu mléka
citrónová šťáva
sůl


Mladou mrkev omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na nudličky a dáme na máslo dusit. Při dušení přidáme kostku cukru a mírně osolíme. Když je mrkev měkká, zahustíme ji moukou rozkvedlanou v troše mléka a nechám chvíli povařit. Nakonec ochutíme ještě citrónovou šťávou. Mrkev nesmí být kašovitá, kousky musí být pěkně pevné, nemazlavé. Mrkev můžeme míchat s brukví, jindy s hráškem apod.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky