Omáčka bešamelová - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Omáčka bešamelová

Omáčky

Bešamelová omáčka základní


20 g másla
20 g hladké mouky
1/4 l mléka nebo sladké smetany
sůl


Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným mlékem, dobře rozšleháme a pomalu vaříme asi 20 minut. Podle chuti přisolíme. Tato omáčka je základem mnoha speciálních omáček.



Utřeme-li se žloutkem lžíci strouhaného sýra a pomalu zašleháme do základní bešamelové omáčky, získáme omáčku sýrovou.

Do omáčky můžeme přidat jemně nastrouhaný křen, jindy sekaný kopr, pažitku apod.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky