Polévka bujón hovězí - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévka bujón hovězí

Polévky

Vývar z hovězího masa (bujón)


6 dl vody
250 g předního hovězího masa s kostí
sůl
40 g kořenové zelenirry



Maso nakrájlme na menší kousky, ko t přesekneme, dáme do studené vody a rychle uvedeme do varu. Jakmile se utvoří pěna, oheň zmlrníme a polévku zvolna vaříme 2- 3 hodiny. Pěnu nesbíráme, jsou to sražené bílkoviny. Během vařeni doléváme vyvařenou vodu novou vařící, čímž vývar čistíme. Polévku procedime a necháme ustát. Mastný povrch naběračkou sebereme, také usazeninu u dna necháme při cezeni v hrnci. Čistý vývar podáváme dětem, které mají po nemoci zesilit. Nedáváme žádnou zavářku, bujón podáváme v šálku, do kterého jsme rozklepli čerstvý žloutek a na něj teprve nalili vařicí polévku.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky