Játrové knedlíčky - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Játrové knedlíčky

Maso

Játrové knedlíky


200 g žemlí
1/8 l mléka
50 g tuku
1 malá cihule
pažitka
sůl
200 g jater
2 žloutky
1 lžíce hladké mouky


Žemle nakrájíme, polijeme mlékem a necháme stát. Pak k nim přidáme na tuku osmaženou nakrájenou cibuli, usekanou pažitku, sůl a jemně naškrábaná nebo umletá vepřová nebo telecí játra a žloutky. Podle potřeby zahustíme moukou nebo jemnou strouhankou a tvoříme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Podáváme k dušenému špenátu.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky