Ovoce v krému - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Ovoce v krému

Moučníky

Ovoce v krému


Připravíme si vanilkový krém:
1/4 l mléka
30 g cukru
20 g puddingového prášku nebo škrobové moučky
1 žloutek
1 lžíce másla
1 vanilkový cukr


Vanilkový krém připravujeme takto:
Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem, máslem a žloutkem rozmícháme a postavíme na oheň; když se začíná vařit, vlijeme v troše mléka rozpuštěnou škrobovou mouku a za stálého míchání necháme přejít var.


Čerstvé ovoce, jako jablka, pomeranče, banány, jahody, meruňky, očistíme, oloupeme, vykrájíme nejedlé části a nakrájíme na plátky, nebo menší ovoce necháme vcelku. Srovnáme do misek a zalijeme hustým vanilkovým krémem. V zimě, kdy není čerstvé ovoce, použijeme ovoce mraženého nebo odkapaného ovoce kompotového.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky