Rýžový nákyp - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Rýžový nákyp

Moučníky

Rýžový nákyp


100 g rýže
3/8 l mléka
špetka soli
20 g másla do kaše
2 kostky cukru
20 g másla
30 g cukru
1 žloutek
z 1 bílku sníh
vanilka
citronová kůra


Do vařícího mléka dáme špetku soli, máslo, a jednu kostku cukru, přisypeme vypranou, přebranou rýži a vaříme ji do měkka. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem do pěny, přidáme prochladlou kaši a z bílků tuhý sníh. Nákyp dáme do vymazané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Nákyp poléváme bud' rozředěným ovocným syrupem nebo jej podáváme s kompotovým ovocem nebo jej prokládáme jablky.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky