Do misky prosijeme mouku, sůl, přidáme droždí, mléko, vejce a vypracujeme tuhé těsto. Zaprášíme je moukou a necháme asi půl hodiny kynout. Pak z něho utvoříme váleček, který nakrájíme na díly. Každý díl zakulatíme do tvaru knedlíku dáme na vál přikryjeme utěrkou a necháme asi čtvrt hodiny kynout. Knedlíky zavaříme do osolené vařící vody a pod poklicí je vaříme asi pět minut. Pak je obrátíme a bez poklice dovaříme tři minuty. Knedlíky poléváme švestkovou omáčkou.
Omáčka:
120 g povidel
1/16 l vody
1/2 ltičky škrobové moučky
50 g cukru
skořice
Na povidla nalijeme vodu a rozvaříme je. V trošce studené vody rozmícháme škrobovou moučku a přidáme ji do rozvařených povidel zároveň s cukrem a se skořicí. Necháme přejít var a odtáhneme z plamene.