Telecí ptáček plněný - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Telecí ptáček plněný

Maso

Plněný telecí ptáček


150 g masa
trocha hladké mouky
30 g másla
kousek cibule
sůl

Z masa ukrojíme dva plátky, naklepeme je, osolíme, potřeme náplní, opatrně stočíme, svážeme pevnou nití, lehce obalíme v mouce a dusíme na tuku a cibuli. Při dušení podléváme. Když je maso měkké, zaprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody nebo polévkou a necháme povařit. Podáváme s rýží, těstovinami, brambory apod.


Náplň:
30 g slaniny
1 vejce
1 malá sladkokyselá okurka

Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět a umícháme s vejcem. Do prochladlého míchaného vejce přidáme jemně usekanou okurku. Máme-li, můžeme přidat zbytek vařené rýže nebo jeden menší usekaný vařený brambor.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky