Rizoto - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Rizoto

Maso

Rizoto


100 g telecího masa bez kostí
35 g sádla
45 g cibule
sůl
100 g rýže
40 g tvrdého sýra


Šťáva na polévání:
polovina šťávy z masa
20 g hladké mouky
6 cl vody
sůl


Maso nakrájím na drobné kostičky, vložíme na sádle zpěněnou cibuli, opečeme, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme do poloměkka. Z podušeného masa slijeme polovinu šťávy. Na maso vlijeme horkou vodu a přisypeme přebranou, dvakrát v horké vodě propranou rýži. Uvedeme do varu a pak dáme do trouby podusit. Slitou polovinu šťávy vydusíme až na tuk, přidáme hladkou mouku, osmahneme, rozvaříme s vodou a dosolíme. Rizoto poléváme šťávou a sypeme strouhaným sýrem.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky