Telecí pudink - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Telecí pudink

Maso

Pudink z telecího masa


250 g telecího masa
50 g másla
3 vejce
sůl
petrželka
1/2 žemle
osmažená strouhanka a máslo na polití


Telecí maso upečeme na části másla, vykostíme a jemně usekáme. Žloutky třeme se zbylým máslem a solí, přidáme maso, trochu usekané petrželky a namočenou, prolisovanou žemli. Nakonec přidáme pevný sníh z bílků. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy a vaříme v páře asi hodinu. Vyklopíme, posypeme smaženou strouhankou, pokapeme máslem a podáváme se salátem. Pudink můžeme podat i s pikantní rajčatovou omáčkou.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky