Jablka zapečená - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Jablka zapečená

Moučníky

Zapečená jablka v těstě


150 g hladké mouky
140 g tuku
1 žloutek
kávová lžička octa
4 lžíce vody
špetka soli
12 malých jablíček
2 lžíce dobré zavařeniny


Čtvrtinu mouky zpracujeme s tukem v bochánek, který necháme ve studenu ztuhnout. Do ostatní mouky přidáme sůl, ocet, vejce, a vodou zaděláme vláčné těsto. Nejprve pracujeme nožem, později rukama, až se dělají na těstě puchýřky. Těsto vyválíme do čtverce, doprostřed dáme v menší čtverec upravený tukový bochánek, okraje čtverce k sobě složíme jako obálku a přitiskneme. Těsto lehce rozválíme a do sebe složíme po délce i po šířce. To opakujeme třikrát; vždy necháme půl hodiny odpočívat. Vyválíme plát, rozdělíme na 12 čtverců, na každý položíme oloupané jablíčko zbavené jaderníku a naplněné zavařeninou a cípky čtverce k sobě spojíme, přehodíme, aby se šátečky neotvíraly. Povrch potřeme vejcem a šátečky pečeme na suchém plechu napřed prudce v dobře vyhřáté troubě, pak volněji dopékáme. Horké sypeme vanilkovým cukrem.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky