Telecí maso opláchneme, nakrájíme na kousky a dáme na chvíli dusit na máslo s osmaženou cibulí. Pak je zaprášíme moukou, necháme osmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Maso usekáme na drobno a přidáme zpět do husté bílé omáčky. Mozek spaříme, odblaníme, podusíme na kousku tuku a přidáme k sekanému telecímu masu. Osolíme, ochutíme trochou citrónové šťávy a kůry a směs zahustíme vejcem a lžící strouhanky. Lastury nebo ohnivzdorné misky vymažeme čerstvým tukem, vysypeme strouhankou a naplníme míšeninou. Na povrchu trochu posypeme strouhaným sýrem (nemusí být) a na každou dáme malý kousek čerstvého másla. Zapékáme v troubě asi 20 minut. Podáváme s brambory nebo s krajíčkem chleba. Na míšeninu můžeme využít jakéhokoliv zbytku pečeného nebo vařeného masa, také drůbků ze slepice nebo kachny.