Telecí míšenina na last. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Telecí míšenina na last.

Maso

Míšenina na lasturách


100 g telecího masa
15 g másla
1/2 malé cibule
1 lžíce hladké mouky
100 g mozku
sůl
citrónová šťáva a kůra
1 vejce
1 lžíce strouhanky
30 g strouhaného sýra


Telecí maso opláchneme, nakrájíme na kousky a dáme na chvíli dusit na máslo s osmaženou cibulí. Pak je zaprášíme moukou, necháme osmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Maso usekáme na drobno a přidáme zpět do husté bílé omáčky. Mozek spaříme, odblaníme, podusíme na kousku tuku a přidáme k sekanému telecímu masu. Osolíme, ochutíme trochou citrónové šťávy a kůry a směs zahustíme vejcem a lžící strouhanky. Lastury nebo ohnivzdorné misky vymažeme čerstvým tukem, vysypeme strouhankou a naplníme míšeninou. Na povrchu trochu posypeme strouhaným sýrem (nemusí být) a na každou dáme malý kousek čerstvého másla. Zapékáme v troubě asi 20 minut. Podáváme s brambory nebo s krajíčkem chleba. Na míšeninu můžeme využít jakéhokoliv zbytku pečeného nebo vařeného masa, také drůbků ze slepice nebo kachny.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky