Hov. frankfurtská peč. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Hov. frankfurtská peč.

Maso

Frankfurtská pečeně (4- 5 porcí)


500 g hovězího masa (z kýty nebo roštěnec)
sůl
50 g másla
2 vejce
kousek cibule
1 párek
20 g hladké mouky
trocha vývaru z kostí nebo vody s Masoxem


Maso rozřízneme na placku, naklepeme a posolíme. Na kousku másla upečeme z vajec a sekané cibule omeletu a necháme ji vychladnout. Pak na plát masa položíme omeletu, na ni párek, stočime jako halenku a převážeme niti. Na pekáči rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Trochu je podlijeme a pečeme doměkka za občasného podlévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Když je maso měkké, vyndáme je, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, trochu zředíme vývarem a povaříme. Maso krájíme na řezy a podáváme s brambory a s dušenou zeleninou.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky