Vdolečky vysmažov. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vdolečky vysmažov.

Moučníky

Vysmažované vdolečky


250 g polohrubé mouky
20 g cukru
20 g tuku
1 vejce
10 g droždí
sůl
1/4 l mléka
100 g tuku na smažení
50 g povidel na potření
100 g tvarohu na sypání


Kvasnice rozetřeme s cukrem, s lžicí mouky a se třemi lžicemi mléka. Kvásek necháme kynout na teplém místě asi pět minut. Mouku prosijeme do misky, přidáme sůl, rozpuštěný tuk, vzešlý kvásek, vejce rozmíchané v mléce a vlahým mlékem zaděláme tužší těsto. Dobře vypracované těsto necháme na vlahém místě kynout. Z vykynutého tvoříme na vále vdolečky a opět dáme kynout. Smažíme je po obou stranách v rozpáleném tuku na mírnějším ohni, aby se dobře propekly. Usmažené vdolečky potíráme nejlépe švestkovými povidly a sypeme strouhaným tvarohem. Z množství je asi 15 vdolečků.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky