Knedlíky švestkové - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Knedlíky švestkové

Zeleninové

Švestkové knedlíky


1/4 l mléka
20 g tuku
150 g hrubé mouky
1 žloutek
sůl
švestky
30 g tvarohu na strouhání
20 g cukru
50 g másla


Na tvrdší švestky, které se dají dobře balit, se hodí nejlépe těsto pálené. Dá se použít v tenké vrstvě. Mléko svaříme s tukem a přisypeme mouku za stálého míchání, aby se neutvořily žmolky. Z těsta vyválíme hladký knedlík, odstavíme ho a vmícháme do něho opatrně žloutek a špetku soli. Na pomoučeném vále těsto vyválíme, nakrájíme na kousky a balíme do nich vypeckované švestky. Knedlíky vaříme v horké vodě asi pět minut. Dětem je hustě posypeme nastrouhaným tvarohem, méně cukrem a mastíme máslem.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky