Banánky se šlehačkou - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Banánky se šlehačkou

Ovocné

Banánky se šlehačkou


1/8 l vody
špetka soli
100 g hrubé mouky
2 vejce


Do vařící vody dáme sůl a hrubou mouku a mícháme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které se nechytá nádoby ani vařečky. Těsto pak přendáme do misky a necháme prochladnout. Do prochladlého přidáme jedno vejce po druhém a dobře je do těsta zapracujeme. Těsto stříkáme trubičkou na vymazaný a vysypaný plech jako banánky. Pečeme je v hodně vyhřáté troubě. Prvních pět minut troubu vůbec neotevíráme, aby pečivo dobře vyfouklo. Po zapečení zmírníme oheň a pečivo dopékáme. Prochladlé banánky rozkrojíme a studené plníme šlehanou smetanou nebo sladkým či slaným krémem. Těsto stačí asi na osm kusů.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky