Telecí hrudí s nádivkou - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM I DOSPĚLÝM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Telecí hrudí s nádivkou

Maso

Telecí hrudí s nádivkou (4- 5 porcí)


500 g telecího hrudí
sůl
60 g másla
10 g hladké mouky

Z telecího hrudí odstraníme žeberní kosti a maso opláchneme. Prořízneme v něm kapsu, osolíme, kapsu naplníme nádivkou, sešijeme, maso opečeme na másle, pak podlijeme vodou a za častého polévání šťávou pečeme do měkka. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a lehce ji osmahneme. Podlijeme vodou nebo vývarem z kostí, dosolíme, povaříme a procedíme.


Nádivka:
120 g žemlí
1 vejce
5 dl mléka
25 g másla
sůl
květ
petrželka

Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme vejcem rozkvedlaným v mléce a rozpuštěným máslem. Když se tekutina vsákla, nádivku osolíme, okořeníme květem a sekanou petrželkou a dobře promícháme.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky