Vývar vepřový a kuřecí - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vývar vepřový a kuřecí

Polévky

Vepřový a kuřecí vývar  
(Pork and Chicken Stock)


Vepřové maso se hojně používá v čínské kuchyni a vepřové kosti, když se přidají do kuřecího vývaru, vytvářejí sytější, chutnější a sladší polévku nebo vývar. Používá se tento vývar jako lehká chutná polévka k čínským jídlům.


Získá se asi 2,25 litrů


750 g nevařených vepřových kostí
2,25 litru kuřecího vývaru
2 plátky čerstvého zázvoru
3 jarní cibulky, zelené vršky odstraněny
sůl


Vepřové kosti vložíme do těžké pánve nebo ohnivzdorné zapékací misky spolu s kuřecím vývarem. Tekutinu přivedeme do varu a odstraníme veškerou špínu, která vystoupí na povrch. Poté přidáme zázvor, jarní cibulku a ½ lžičky soli a necháme na velmi mírném ohni 1½ hodiny probublávat.

Vývar přecedíme přes navlhčenou gázu nebo jemné síto a necháme vychladnout. Když je vývar studený, odstraníme veškerý tuk, který vystoupil na povrch. Nyní je vývar připraven k použití jako polévka nebo jako vývar pro jiné polévky, jako je šunková a dřeňová polévka. Můžeme jej také zmrazit pro budoucí použití.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky