Kuře citrónové 2 - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře citrónové 2

Drůbež

Křupavé citronové kuře

Jako jedno z oblíbených jídel s sebou, křupavé citronové kuře je také obalované, poté smažené a potažené lesklou omáčkou; chutná citronově, pikantně. Restaurace obvykle smaží kuře. Při vaření doma však můžete zkusit mělce smažit s menším množstvím oleje a použít můj trik, abyste získali stejně křupavý výsledek.


Na marinování kuřete
450 g kuřecích prsou nebo vykostěného kuřecího stehna
1 lžíce mletého česneku
1 lžička zázvoru
černý pepř podle chuti
1,5 lžičky sójové omáčky
1,5 lžičky čínského vína na vaření

Na omáčku
2 lžíce medu
4 lžíce hnědého cukru
3,5 lžíce citronové šťávy
3,5 lžíce sójové omáčky
2 lžíce chilli omáčky sambal
1 lžička citronové kůry
3 polévkové lžíce vody + 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

Ostatní:
2/3 šálku kukuřičného škrobu
2/3 šálku univerzální mouky
1 vejce
1 šálek oleje na mělké opékání
Nakrájená jarní cibulka jako ozdoba


Vykostěné kuřecí prso nebo stehno nakrájíme na velké nudličky a poté nakrájíme na kousky velikosti sousta. Marinujeme kuře s mletým česnekem, mletým zázvorem, sójovou omáčkou a černým pepřem podle chuti. Důkladně promícháme a necháme 20 minut odpočívat.

Během čekání smícháme ingredience omáčky v misce a dobře promícháme. Tato omáčka je všestranná; funguje skvěle s jinými proteiny, jako jsou krevety, vepřové a hovězí maso.

Tip č. 1 pro přípravu jídla: Toto množství stačí na spárování s 450 g masa. Můžeme vyrobit více dávek a uchovat je v mrazáku po dobu až šesti měsíců. Omáčka v mrazáku díky vysokému obsahu cukru a soli neztuhne, takže ji můžeme použít kdykoli bez rozmrazování.

Dalším krokem je upečení kuřete. Smícháme 2/3 šálku kukuřičného škrobu a 2/3 šálku univerzální mouky v sáčku nejlépe na zip zavírání a dobře protřepeme. Kukuřičný škrob je klíčem k tomu, aby kuře bylo křupavé. Pokud použijeme 100% univerzální mouku, bude výsledkem těsto.

Přidáme marinované kuře do sáčku a protřepeme, dokud se dobře nepotáhne. Pomocí sítka se zbavíme přebytečné mouky a kuře přendáme do mísy.

Do kuřete rozklepneme jedno vejce a důkladně promícháme. Vložíme kuře zpět do sáčku a dvakrát protřepeme, aby se obalilo, protože silnější obal ochrání maso z prsou před vysušením.

Pomocí sítka se opět zbavíme přebytečné mouky. Kuře necháme 15 minut odpočívat bokem, aby měla mouka dostatek času, aby se spojila a během smažení méně opadávala.

Mezitím zahřejeme 2/3 šálku oleje na 204 C. Mělké smažení spotřebuje méně oleje než hluboké smažení. Vzhledem k tomu, že jídlo je ponořeno pouze částečně, musí být v průběhu procesu vaření převráceno. Čím větší je předmět, tím nižší by měla být teplota smažení. Tato kuřecí kousnutí jsou malá, takže začínáme s 204 C (400 F).

Smažíme kuře ve dvou dávkách na středně vysoké teplotě po dobu několika minut z každé strany nebo dokud nejsou obě strany zlatavě hnědé. Než usmažíme druhou várku, odstraníme mouku z oleje pomocí jemného síta.

Tip č. 2 pro přípravu jídla - kuře po smažení zamrazte na 5-6 měsíců. Kdykoli je budete chtít znovu jíst, ohřejeme je ve vzduchové fritéze (200 C po dobu 8-10 minut) nebo v troubě (230 C po dobu 12-14 minut). Poté potřeme omáčkou a máte hotovou rychlou lahodnou večeři.

Vyjmeme kuře na stranu a vylijeme většinu oleje z woku. Poté vlijeme omáčku a mícháme na středním plameni několik minut nebo dokud nezhoustne.

Vložíme kuře do woku s 1,5 lžičky opečených sezamových semínek. Vše mícháme, dokud se kuře nepokryje omáčkou, a podáváme s bílou rýží. Ujistíme se, že jsou všichni připraveni k jídlu a uděláme poslední krok, abychom spojili kuře s omáčkou. Čím déle jej necháte před podáváním uležet, tím méně bude křupavá.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky