Rýže smažená s vejci - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Rýže smažená s vejci

Ostatní > Ryže nudle těsto

Smažená vaječná rýže (Egg Fried Rice)

Tajemství dokonalé smažené rýže je studená, vařená rýže a velmi horký wok. Je to jednoduché, rychlé a snadné na výrobu.


Porcí 4


Dlouhozrnná bílá rýže se odměří v odměrce na úroveň 400 ml a uvaří se podle uvedené metody
2 velká vejce, rozšlehaná
2 lžičky sezamového oleje
sůl a černý pepř
2 lžíce podzemnice olejné nebo rostlinného oleje
2 lžíce najemno nakrájené jarní cibulky


Uvařenou rýži necháme důkladně vychladnout tím, že ji rozprostřeme na plech. Když vychladne, dáme ji do lednice. Když je rýže studená, pokračujeme dle zbytku receptu.

Smícháme vejce, sezamový olej a ½ lžičky soli v malé misce a dáme stranou.

Rozpálíme wok nebo velkou pánev na vysokou teplotu, dokud nebude horká. Přidáme olej, a když je hodně horký a lehce kouří, přidáme uvařenou rýži a za stálého míchání ji opékáme 3 minuty, nebo dokud se pořádně neprohřeje. Zalijeme vaječnou směsí a pokračujeme v smažení 2–3 minuty, nebo dokud vejce neztuhnou a směs nebude suchá.

Nyní přidáme ½ lžičky soli a ¼ lžičky černého pepře a pokračujeme ve smažení po dobu 2 minut. Vhodíme jarní cibulku, několikrát promícháme, dáme na talíř a ihned podáváme.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky