Tajemství dokonalé smažené rýže je studená, vařená rýže a velmi horký wok. Je to jednoduché, rychlé a snadné na výrobu.
Porcí 4
Dlouhozrnná bílá rýže se odměří v odměrce na úroveň 400 ml a uvaří se podle uvedené metody
2 velká vejce, rozšlehaná
2 lžičky sezamového oleje
sůl a černý pepř
2 lžíce podzemnice olejné nebo rostlinného oleje
2 lžíce najemno nakrájené jarní cibulky
Uvařenou rýži necháme důkladně vychladnout tím, že ji rozprostřeme na plech. Když vychladne, dáme ji do lednice. Když je rýže studená, pokračujeme dle zbytku receptu.
Smícháme vejce, sezamový olej a ½ lžičky soli v malé misce a dáme stranou.
Rozpálíme wok nebo velkou pánev na vysokou teplotu, dokud nebude horká. Přidáme olej, a když je hodně horký a lehce kouří, přidáme uvařenou rýži a za stálého míchání ji opékáme 3 minuty, nebo dokud se pořádně neprohřeje. Zalijeme vaječnou směsí a pokračujeme v smažení 2–3 minuty, nebo dokud vejce neztuhnou a směs nebude suchá.
Nyní přidáme ½ lžičky soli a ¼ lžičky černého pepře a pokračujeme ve smažení po dobu 2 minut. Vhodíme jarní cibulku, několikrát promícháme, dáme na talíř a ihned podáváme.