Polévka zelná čínská - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévka zelná čínská

Polévky

Čínská zelná polévka
(Chinese Cabbage Soup)

Klasicky jednoduché čiré polévky, jako je tato, se podávají v mnoha čínských domácnostech. Polévka se konzumuje jako nápoj po celou dobu jídla, a proto musí být lehká a osvěžující. Čínské listy dodají nádech sladkosti, zatímco konzervovaná zelenina pěkně zakousne. Pokud chcete, aby byla polévka zcela vegetariánská, můžete kuřecí vývar nahradit vodou nebo zeleninovým vývarem.


Porcí 4


1,2 litru kuřecího vývaru
450 g čínských listů, nakrájených na šířku
100 g sečuánské konzervované zeleniny, opláchnuté a najemno nakrájené
1 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžičky tmavé sójové omáčky
2 lžíce rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry
2 lžičky cukru
sůl a černý pepř
2 lžičky sezamového oleje

NA OBLOHU
nakrájenou jarní cibulkou


Na středně velké pánvi přivedeme vývar k varu. Přidáme čínské listy a konzervovanou zeleninu a vaříme 3 minuty. Přidáme sójové omáčky, rýžové víno a cukr a vaříme 5 minut. Dochutíme solí a pepřem podle chuti a vmícháme sezamový olej. Přendáme do velké polévkové mísy nebo jednotlivých polévkových misek, ozdobíme jarní cibulkou a ihned podáváme.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky