Omáčka se zázvorem a cibulkou - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Omáčka se zázvorem a cibulkou

Ostatní > Pochutiny

Omáčka se zázvorem a jarní cibulkou

Ginger and spring onion sauce


Toto je moje oblíbená omáčka z dětství, která mi přináší mnoho vzpomínek. Je to úžasné s Máčeným kuřetem jako alternativa k omáčce v kantonském stylu.


2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru
3 lžíce najemno nasekané jarní cibulky
2 lžičky světlé sójové omáčky
sůl a bílý pepř
1½ lžíce podzemnice olejné nebo rostlinného oleje


Smícháme nadrobno nakrájený čerstvý zázvor, najemno nakrájenou jarní cibulku a sójovou omáčku v malé misce na namáčení s ½ lžičky soli a trochou bílého pepře podle chuti. V malé pánvi nebo woku rozehřejeme olej, dokud se z něj nekouří, a poté jej nalijte na směs. Omáčku podáváme najednou, abychom maximálně využili čerstvou chuť.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky