Tyto krevety ze soli a pepře jsou ideální pro vás, pokud hledáme snadný předkrm.
Šťavnaté krevety jsou potaženy křupavou polevou a vhozené do směsi česnekové soli a pepře, čímž vzniká lahodný pokrm, který nikdo neodmítne (bezlepkový).
Čas přípravy: 10 min
Čas na vaření: 10 min
Celkový čas: 20 min
Chod: Předkrm
Kuchyně: Čínská
Klíčové slovo: komfortní jídlo
Porce: 2 až 4 porce
INSTRUKCE
1 x 450 g krevet, oloupaných a vyloupaných
½ šálku kukuřičného škrobu
¼ lžičky soli
½ lžičky soli
½ lžičky bílého pepře
½ šálku rostlinného oleje
3 stroužky česneku, nasekané
2 červené chilli papričky, nakrájené na plátky (volitelné)
Krevety důkladně osušíme papírovými utěrkami.
Na talíři nebo tácku smícháme sůl a kukuřičný škrob. Přidáme krevety. Vše promícháme, dokud nebudou všechny krevety lehce obaleny kukuřičným škrobem.
Připravíme pepřovou sůl smícháním soli a bílého pepře dohromady v malé misce.
Zahřejeme olej na středně velké pánvi na středně vysokou teplotu, dokud olej nedosáhne 190°C. Pokud nemáme teploměr, kápneme do oleje malinkou špetku kukuřičného škrobu. Měli bychom vidět, jak se kolem kukuřičného škrobu rychle tvoří malé bublinky.
Plech na pečení vyložíme mřížkou. Přidáme krevety jednu po druhé do pánve v jedné vrstvě.
Pomocí prstů uchopíme krevety za ocas, setřeseme přebytečný kukuřičný škrob a jemně krevety položíme do oleje. Možná budeme muset vařit krevety v dávkách.
Vaříme z každé strany asi 2 minuty, dokud povrch nezezlátne a krevety nebudou stočené. Po dokončení přeneseme vařené krevety na vyložený plech, aby odkapal přebytečný olej.
Jakmile jsou všechny krevety hotové, nalijeme přebytečný olej do keramické misky a na pánvi ponechte pouze asi 2 lžičky oleje.
Do pánve přidáme česnek a chilli papričky. Několikrát promícháme, aby se vůně uvolnila. Přidáme krevety a posypeme je směsí soli a pepře. Mícháme, dokud nejsou krevety rovnoměrně potažené.
Vše přendáme na talíř a podáváme horké jako předkrm nebo na dušené rýži jako hlavní jídlo.