Vývar kuřecí - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vývar kuřecí

Polévky

Vývar kuřecí
(Chicken Stock)

ASI 3,4 LITRŮ

2 kg neuvařených kuřecích kostí, jako jsou hřbety, nohy, křídla atd.
750 g kuřecích kousků, jako jsou křídla, stehna, paličky atd.
3,4 litru studené vody
3 plátky čerstvého zázvoru
6 jarních cibulek, zelené vršky odstraněny
6 celých stroužků česneku, neoloupaných a lehce rozdrcených
sůl


Kuřecí kosti a kousky vložíme do velmi velké pánve. (Kosti můžeme dát zmražené nebo rozmražené.) Podlijeme studenou vodou a přivedeme k varu.

Velkou plochou lžící sbíráme nečistoty, které se zvedají z kostí. Hlídáme teplotu, vývar by se nikdy neměl vařit. Pokračujeme ve sbírání, dokud nebude vývar čistý. To může trvat 20–40 minut. Vývar nemícháme. Nyní snížíme teplotu na mírný plamen. Přidáme zázvor, jarní cibulku, česnek a 1 lžičku soli. Vývar vaříme na velmi mírném ohni po dobu 2–4 hodin, přičemž během této doby alespoň dvakrát odstraníme z povrchu veškerý tuk. Vývar by měl být bohatý a tělnatý a tak dlouhé vaření mu (a každé polévce, kterou z něj uděláte) dává dostatek chuti.

Vývar přecedíme přes několik vrstev navlhčené gázoviny nebo přes velmi jemné síto a necháme vychladnout. Odstraníme veškerý tuk, který vystoupal nahoru. Nyní ji lze rovnou použít nebo přenést do nádob a zmrazit.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky