Kuře dušené Yunnan - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře dušené Yunnan

Drůbež

Kuře dušené Yunnan
(Yunnan Steamed Pot Chicken)

Na tento šťavnatý pokrm používáme keramický parní hrnec Yunnan – podsaditou, kulatou nádobu s víkem , ale můžeme samozřejmě jednoduše použít zakrytý ohnivzdorný kastrol.


Porcí 4


1,75 kg kuře
sůl
6 plátků čerstvého zázvoru
2 jarní cibulky, nakrájené na 5 cm kousky, plus navíc k namáčení
700 ml kuřecího vývaru
2 lžíce rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry

NA MÁČENÍ
lehká sójová omáčka
chilli fazolová omáčka


Kuřecí maso nakrájíme na kousky, blanšírujeme 3 minuty ve velké pánvi s vroucí vodou, poté vyjmeme a důkladně opláchneme ve studené tekoucí vodě. Kuřecí kousky umístíme kolem hrnce Yunnan nebo na stojan v ohnivzdorném kastrolu. Kuře posypeme 1 lžičkou soli a posypeme zázvorem a jarní cibulkou. Zalijeme kuřecím vývarem a rýžovým vínem. Přikryjeme a jemně vaříme v páře po dobu 2 hodin, v případě potřeby čas od času doplníme horkou vodu.

Vyjmeme kousky zázvoru a jarní cibulky a lžící odstraníme veškerý povrchový tuk. Nalijeme polévku do mísy a dáme kuře na samostatný talíř s extra jarní cibulkou, sójovou omáčkou a omáčkou z chilli fazolí na namáčení.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky