Kuře dušené s čínskou klobásou - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře dušené s čínskou klobásou

Drůbež

Dušené kuře s čínskou klobásou
(Steamed Chicken with Chinese Sausage)

Moje matka jej dělala často. Je to nekomplikované, chutné a hlavně snadné.

Porcí 4


450 g kuřecích prsíček bez kostí a kůže
2 čínské klobásy, jemně nakrájené
1 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry
2 lžičky sezamového oleje
sůl a bílý pepř


Uděláme tenké řezy do kuřecích prsou, aniž byste je zcela prořízli. Do těchto zářezů zatlačíme nakrájené klobásy.

Kuře položíme na žáruvzdorný talíř. Smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, sezamový olej a trochu soli a pepře v malé misce. Tuto směs rovnoměrně nalijeme na kuře.

Postavíme parní hrnec nebo dáme stojan do woku nebo hluboké pánve a naplníme je 5 cm vody. Přivedeme vodu k varu a poté kuře, ještě na talíři, opatrně vložíme do pařáku nebo na mřížku. Snížíme teplotu a přikryjeme wok nebo pánev. Vaříme v páře mírně po dobu 20 minut, nebo dokud není kuře uvařené. Podáváme najednou.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky