Miluji vůni těchto lahodných nudlí, které se obvykle podávají na konci banketu. I když tou dobou už bývám docela sytý, nikdy je nedokážu odmítnout. Můžeme použít obyčejné sušené vaječné nudle, pokud se vám nedaří sehnat sušené E-fu nudle, které se dodávají v kulatých koláčích a jsou specialitou Chiu Chow.
Porcí 4
225 g sušených E-fu nudlí (asi 6 koláčů) nebo sušených vaječných nudlí
2 lžíce sezamového oleje
K SEZAMOVÉ OMÁČCE
4 lžíce sezamové pasty nebo arašídového másla
1 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžičky cukru
225 ml kuřecího vývaru
sůl a bílý pepř
Nudle blanšírujeme ve velké pánvi s vroucí osolenou vodou po dobu 2 minut, nebo dokud nejsou sotva měkké. Nudle dobře scedíme, ihned pokapeme sezamovým olejem a uložíme na servírovací talíř. Všechny ingredience na omáčku smícháme v malé pánvi, dochutíme ½ lžičky soli a špetkou bílého pepře a přivedeme k varu. Omáčku necháme mírně vychladnout a promícháme s nudlemi. Podáváme najednou.