Kuře pečené po čínsku - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře pečené po čínsku

Drůbež

Kuře pečené po čínsku


1 celé kuře
½ šálku sójové omáčky
¼ šálku citronové šťávy
2 lžíce medu
2 lžíce sezamového oleje
1 lžička suché hořčice
½ lžičya mletého zázvoru
1 stroužek česneku, rozsekaný
¼ lžičky mletého černého pepře
¼ až ½ lžičky koření pěti vůní (nemusí být)


Smícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu, med, sezamový olej, suchou hořčici, zázvor, česnek, koření pěti vůní, mletý černý pepř a vytvoříme marinádu. Umístíme kuře do misky nebo plastového sáčku na zip. Kuře zalijeme marinádou.

Kuře marinujeme v lednici alespoň hodinu. Doporučuje se kuře marinovat až 12 hodin. Kuře občas v marinádě obracíme.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů celsia. Kuře pečeme na mřížce, dokud kuře není tmavě hnědé a vidličku lze snadno zapíchnout, pečeme alespoň 1 ¼ až 1 ½ hodiny.

Marinádu přivedeme k varu a každých 15 minut ji používáme na polévání kuřete.


Poznámka:

Kuře se doporučuje zavěsit na hák nebo provázkem na hodinu i déle a nechat z něj před marinováním okapat vodu.


Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky