Kuře čínské na kari - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře čínské na kari

Drůbež

Kuře čínské na kari
(jednoduché)

Přineste si chuť s sebou domů tím, že si ve své kuchyni připravíte čínské kuře na kari. Přetéká jemným kuřecím masem a křupavou zeleninou ve veselé jasně žluté kari omáčce. {Přizpůsobitelné bez lepku}
Když máte náladu na exotickou večeři, která je jednoduchá na přípravu, musíte ochutnat toto čínské kuře na kari. Je to jako s sebou, jen lepší. Můj recept vám ukáže, jak získat kuře pěkně a křehce, a přitom zachovat zeleninu křupavou. To vše je spojeno s nádhernou žlutou kari omáčkou, která je úžasná na rýži.

Ingredience
1 x 340 g kuřecí prso, nakrájené na tenké plátky proti zrnu na kousky o tloušťce 5 mm

Marináda
¼ lžičky soli
1 lžíce vína Shaoxing (nebo suchého sherry)
1 lžíce kukuřičného škrobu

Směs koření
1 ½ čajové lžičky kari
1 lžička prášku z kurkumy
¼ až ½ lžičky chilli vloček v závislosti na úrovni koření (volitelné)

Smažíme
2 lžíce arašídového oleje (nebo rostlinného oleje)
½ velké bílé cibule, nakrájené
1 cm zázvor, mletý
1 zelená paprika, nakrájená
1 mrkev, nakrájená
1 šálek kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
2 lžičky cukru
1 lžička soli
2 lžičky ústřicové omáčky

Ingredience
prášek kari

Ve srovnání s tradičním kari spotřebujeme mnohem méně kari, takže se nemusíme bát, že bude pikantní. V tomto receptu používáme japonské kari S&B, protože je to jemná a dobře vyvážená směs. Můžeme použít i madrasový kari prášek.

Můžeme také bez obav upravit množství chilli vloček podle svých preferencí. Toto čínské kuře na kari také používá kurkumu, která je skvělá pro vaše zdraví. Kurkuma má skvělé výhody se spoustou antioxidantů v boji proti poškození volnými radikály. Je vysoce protizánětlivý a dobrý pro vaše srdce a dodává pokrmu jasně žlutou barvu. Se zelenou paprikou a mrkví je zářivá barva a nebeská vůně naprosto neodolatelná, takže si ji zamilují i děti.

Proces vaření
Je to tak neuvěřitelně snadné uvařit. Kuře nemusíme ani smažit, protože se rychle vaří v kari omáčce (lépe nejprve vařit kari a kurkumu na rozpáleném oleji, aby koření nechutnalo syrově). Marináda vytváří jemné šťavnaté kuřecí kousky a zároveň zahušťuje omáčku, čímž vytváří skvělou texturu, kterou si zamilujeme.

Zeleninu promícháme s aromatem a kořením.
Nejprve vařit kari a kurkumu na rozpáleném oleji, aby koření nechutnalo syrově.
Přidáme vývar a přivedeme k varu.
Kuřecí kousky uvaříme se zbytkem ingrediencí.
Hotovo, když omáčka zhoustne.

Vlastně v den, kdy jsem toto jídlo dělala, můj manžel k němu přivoněl a řekl mi, že mu připomíná kari z místní čínské restaurace z dětství. Klasické pohodlí v domácím stylu, toto čínské kuře na kari má opravdu všechno. Navíc, od přípravy až po pokončení, příprava zabere méně než 25 minut, takže je to skvělé i syté jídlo i v těch nejrušnějších dnech!



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky