Omáčka sladkokyselá - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Omáčka sladkokyselá

Ostatní > Pochutiny

Sladkokyselá omáčka

Na rozdíl od některých špatně vyrobených sladkokyselých omáček v nedbalých a průměrných čínských restauracích, tato, inspirovaná něko ika, které jsem měl v Číně, má tu správnou rovnováhu chutí. Můžete ji dokonce použít jako barbecue omáčku, stejně jako na namáčení domácí Smažený WontonsneboJarní závitky.


120 ml čínského bílého rýžového octa
sůl a bílý pepř
5 lžic cukru
50 ml rajčatového protlaku nebo rajčatového kečupu
1 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžička kukuřičné mouky, smíchaná s 1 lžičkou vody


Smícháme všechny ingredience v malé pánvi a vaříme asi 5 minut. Omáčku vychladíme a použijeme.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky