Nudle Kuře Chow Mein - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Nudle Kuře Chow Mein

Ostatní > Ryže nudle těsto

Kuře Chow Mein
(Chow Mein)

Chow Mein doslova znamená „smažené nudle“ a toto jídlo je stejně populární mimo Čínu jako v jižní Číně. Je to rychlý a chutný způsob, jak připravit vaječné nudle. Můžeme do ní přidat téměř jakoukoli přísadu, kterou máme rádi, jako jsou ryby, maso, drůbež nebo zeleninu. Je to oblíbený oběd, který se podává buď na konci jídla, nebo se jí sám. Podává se z něj také chutný nudlový salát.


Porcí 4


225 g čínských čerstvých nebo sušených vaječných nudlí
2 lžičky sezamového oleje plus 1 polévková lžíce na házení nudlí
100 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
2½ lžíce podzemnice olejné nebo rostlinného oleje
1 lžíce jemně nasekaného česneku
50 g mladé hrachové lusky, nakrájené
50 g parmské šunky nebo vařené šunky, jemně nastrouhané
2 lžičky tmavé sójové omáčky
2 lžičky světlé sójové omáčky
½ lžičky cukru
3 lžíce najemno nakrájené jarní cibulky
1 lžíce rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry
sůl a bílý pepř

NA MARINÁDU
2 lžičky světlé sójové omáčky
2 lžičky rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry
1 lžička sezamového oleje
sůl a černý pepř


Čerstvé nebo sušené nudle vaříme 3–5 minut v hrnci s vroucí vodou. Ochladíme je ve studené vodě, důkladně je scedíme, pak je vhodíme do lžíce sezamového oleje a dáme stranou, dokud je nebudeme připraveni použít. V tomto stavu, jsou-li pevně zakryty přilnavou fólií, mohou být uchovávány až 2 hodiny v lednici.

Pomocí sekáčku nebo ostrého nože nakrájíme kuřecí prsa na jemné plátky dlouhé 5 cm. Smícháme kuřecí kousky s přísadami na marinádu v malé misce. Dobře promícháme a dochutíme ½ lžičky soli a ½ lžičky černého pepře; necháme kuře 10 minut marinovat.

Rozpálíme wok nebo velkou pánev na vysokou teplotu, dokud nebude horká. Přidáme 1 polévkovou lžíci arašídového oleje, a když je velmi horký a lehce kouří, přidáme kuřecí kousky. Za stálého míchání opékáme asi 2 minuty, poté kuře přendáme na talíř. Vyčistíme wok nebo pánev.

Znovu zahřejeme wok, dokud nebude velmi horký, poté přidáme zbývající 1½ lžíce oleje. Když olej lehce zakouří, přidáme česnek. Za stálého míchání smažíme 10 sekund, poté přidejte mladé hrachové lusky a nakrájenou šunku. Za stálého míchání smažíme asi 1 minutu, poté přidáme nudle, tmavé a světlé sójové omáčky, cukr, jarní cibulku, rýžové víno, 1 lžičku soli a ½ lžičky bílého pepře. Pokračujeme v restování asi 2 minuty, poté kuře a případnou šťávu vrátíme do nudlové směsi. Pokračujeme v smažení asi 3–4 minuty, nebo dokud není kuře uvařené. Přidáme zbývající 2 čajové lžičky sezamového oleje do woku a finálně směs promícháme. Přendáme na teplý talíř a podáváme najednou.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky