3 zelené cibule , nakrájené, oddělené bílé a zelené části
1 plátek zázvoru
1/4 lžičky prášku bílého pepře
1/4 lžičky jemné mořské soli (nebo podle chuti)
4 lžičky kukuřičného škrobu
1/8 čajové lžičky prášku z kurkumy , pro žlutou barvu (volitelné)
4 velká vejce , rozšlehaná (poznámka 1)
2 lžičky sezamového oleje
Smícháme kuřecí vývar, bílou část zelené cibulky a zázvor v malém hrnci. Vaříme na vysokém ohni, dokud se nepřivede k varu. Zapneme na mírný oheň a necháme polévku zredukovat.
Smícháme kukuřičný škrob, bílý pepř, kurkumu, mořskou sůl a 2 lžíce vody v malé misce. Šleháme, dokud se kukuřičný škrob úplně nerozpustí. Vmícháme do polévky a dobře promícháme.
Chceme-li přidat vejce, držíme vidličku (nebo dvě hůlky) mírně od sebe přes horní část malé misky a vaječnou směs pomalu nakapeme mezerami do polévky. Necháme vejce několik sekund ztuhnout a poté jemně zamícháme, aby se vejce rozbilo na kousky požadované velikosti.
Pokapeme sezamovým olejem a posypeme zelenou částí zelené cibulky. Podáváme teplé.
POZNÁMKY
Pokud chceme, aby stuhy vajec vypadaly ještě lépe, zkusíme použít 2 celá vejce a 2 bílky. Přidáním více vaječného bílku budou stuhy vajec konzistentnější. Pokud nám zbyly bílky z pečení, teď je dobrá šance je využít!
Jak změnit polévku z kapek vajec
Existuje několik věcí, které můžeme udělat, aby vaše každodenní polévka chutnala trochu jinak.
Na začátek přidáme 1 až 2 nakrájená rajčata , polévka osvěží a změní chuť.
Můžeme přidat hrst zeleniny, jako je bok choy, špenát, houby nebo okurka, zní to divně, ale funguje to. Pamatujeme ale, že méně je více.
Přidáme kukuřici a hrášek, aby to byla kukuřičná polévka, a můžeme přidat mleté kuřecí maso, aby byla sytější.
Na začátku přidáme pár namočených sušených krevet, aby polévka vdechla více chuti. Máma používá tuto metodu místo kuřecího vývaru, když nemáme doma kuřecí vývar. Pokud použijeme kuřecí vývar a sušené krevety, bude polévka chutnat ještě lépe.