Aby byl pokrm bezlepkový, použijeme místo vína Shaoxing suché sherry. Také se ujistíme, že ústřicová omáčka, kterou používáme, je bezlepková.
Porcí: 4
INGREDIENCE
340 g kuřecích prsou, nakrájených na tenké plátky proti srsti na 5 mm silné kousky
Marináda
1/4 lžičky soli
1 lžíce vína Shaoxing (nebo suchého sherry)
1 lžíce kukuřičného škrobu
Směs koření
1 1/2 čajové lžičky kari
1 lžička prášku z kurkumy
1/4 až 1/2 lžičky chilli vloček v závislosti na úrovni koření (volitelné)
Smažíme
2 lžíce arašídového oleje (nebo rostlinného oleje)
1/2 velké bílé cibule, nakrájené
1 cm zázvoru mletého
1 zelená paprika, nakrájená
1 mrkev, nakrájená
1 šálek kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
2 lžičky cukru
1 lžička soli
2 lžičky ústřicové omáčky
INSTRUKCE
Smícháme kuře, sůl, víno Shaoxing a kukuřičný škrob ve středně velké misce. Promícháme, aby se kuře rovnoměrně obalilo a dáme stranou.
Do velké pánve přidáme olej a ohřejeme na středně vysokou teplotu, dokud nebude horký. Přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Přidáme zázvor, pepř, mrkev a směs koření. Vaříme a mícháme, dokud zelenina nezačne měknout, asi 2 minuty.
Zalijeme kuřecím vývarem. Přidáme cukr, sůl a ústřicovou omáčku. Mícháme a přivedeme do varu. Zmírníme oheň na středně nízkou teplotu, aby se vývar pomalu vařil. Přidáme marinované kuře. Pomocí lopatky oddělíme všechny kousky, které jsou slepené. Smažíme 2 minuty, nebo dokud nejsou plátky kuřete propečené a omáčka mírně zhoustne.
Vše přendáme na velký talíř. Podáváme horké s rýží jako hlavní jídlo.