Kuře sladkokyselé 2 - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře sladkokyselé 2

Drůbež

Sladké a kyselé kuře 2
(Sweet and Sour Chicken)


Křupavé šťavnaté sladkokyselé kuře v restauračním stylu bez hlubokého smažení nebo woku!

Přizpůsobitelné bez lepku
Aby bylo toto jídlo bezlepkové, ujistíme se, že používáme bezlepkový kečup. Nahradíme sójovou omáčku za tamari nebo kokosovou amino a nahradíme víno Shaoxing suchým sherry.


450 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže (nebo prsa), nakrájených na 2 cm kousky
1 lžíce rostlinného oleje
1 vejce , rozšlehané
1/2 lžičky soli
1/2 šálku kukuřičného škrobu

Omáčka
2 lžíce kečupu
2 lžíce vína Shaoxing (nebo suchého sherry)
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce světlé sójové omáčky (nebo sójové omáčky)
3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce vody
1/2 lžičky kukuřičného škrobu


Za stálého míchání krátce ve woku usmažíme a dáme stranou:
1/3 šálku arašídového oleje nebo rostlinného oleje
1/2 malé bílé cibule, nakrájené
1 nakrájená paprika (nejlépe směs barev)


2 stroužky česneku, nasekané


Všechny ingredience na omáčku smícháme v malé misce a dáme stranou.

Smícháme kuřecí kousky, rostlinný olej a sůl ve velké misce. Dobře promícháme a necháme 10 až 20 minut marinovat.

Přidáme rozšlehané vejce do mísy s kuřecím masem. Mícháme, aby se dobře promíchalo. Přidáme kukuřičný škrob. Mícháme, aby se kuře obalilo, dokud nevytvoří nerovnoměrný povlak s trochou suchého kukuřičného škrobu.

Rozpálíme olej , dokud nebude horký, dokud se z něj nezačne kouřit. Přidáme kuřecí maso najednou a rozložíme do jedné vrstvy na pánvi. Kuřecí kousky oddělíme kleštěmi nebo hůlkami. Smažíme, aniž bychom se dotkli kuřete, 2 až 3 minuty, nebo dokud na dnu nezezlátne. Otočením smažíme na druhé straně, 2 až 3 minuty. Přendáme kuře na velký talíř a sundáme pánev ze sporáku. Necháme 2 až 3 minuty vychladnout.

Umístíme pánev zpět na sporák a zapneme na střední teplotu. V pánvi bychom měli mít ještě 1 až 2 lžíce oleje. Přidáme česnek. Vaříme 10 vzeřin a několikrát promícháme, dokud neuvolní svou vůni. Omáčku znovu promícháme, aby se kukuřičný škrob úplně rozpustil. Nalijeme do pánve. Mícháme a vaříme do zhoustnutí, kdy můžete stěrkou udělat na dně čáru, aniž by omáčka hned stékala zpět.

Přidáme zpět kuřecí kousky, bílou cibuli a papriku. Mícháme, aby se kuře obalilo omáčkou, 30 sekund. Vše ihned přendáme na talíř. Podáváme horké jako hlavní jídlo s dušenou rýží.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky