Polévka zelná vepřová - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévka zelná vepřová

Polévky

Zelná vepřová polévka
(Cabbage and Pork Soup)

Jednoduchá kombinace základních potravin tvoří chutné polévky. Polévka, jako je tato, jsou typickým pokrmem v severočínských domácnostech, zejména na podzim a v zimě, kdy je hojnost zelí. Tato verze je jednoduchá na přípravu a velmi chutná, sladkost zelí se krásně prolíná s vývarem s příchutí vepřového masa.


Porcí 4


1,2 litru kuřecího vývaru nebo vepřového a kuřecího vývaru
175 g libového vepřového masa, nakrájeného
4 lžičky světlé sójové omáčky
2 lžičky rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry
½ lžičky sezamového oleje
½ lžičky kukuřičné mouky
1 lžíce podzemnice olejné nebo rostlinného oleje
375 g listů zelí, nakrájených na šířku
1 lžička tmavé sójové omáčky
sůl a černý pepř

NA OBLOHU
Nadrobno nakrájenou jarní cibulku


Na středně velké pánvi přivedeme k varu kuřecí vývar.

Smícháme vepřové maso s polovinou světlé sójové omáčky, polovinou rýžového vína, sezamovým olejem a kukuřičnou moukou. Zahřejeme wok, dokud nebude horký, a poté přidáme podzemnicový olej. Když je olej horký a lehce se z něj kouří, přidáme vepřové maso a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Sundáme z plotny a dáme stranou.

Do vroucího vývaru přidáme nakrájené čínské listy, tmavou sójovou omáčku, zbývající světlou sójovou omáčku a rýžové víno a vaříme 5 minut. Vrátíme vepřové maso do vývaru a vaříme další minutu. Podle chuti osolíme a opepříme. Přendáme do velké polévkové mísy nebo jednotlivých polévkových misek, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky