Kuře dvakrát vařené - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře dvakrát vařené

Drůbež

Kuře dvakrát vařené
(Twice-cooked Chicken)

Tento východní čínský recept zahrnuje dvou krokový proces vaření. Nejprve je kuře marinované a dušené. Toto vaří maso, ale zachovává vlhkost a chuť ptáka. Kuřecí kousky se pak suší a smaží do zlatavé, křupavé hnědé barvy. Krevetová pasta v marinádě dodá pokrmu voňavý a neobvyklý nádech.


PODÁVÁNÍ 4–6


750 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže, nakrájených na 5 cm kostky
600 ml podzemnice olejné nebo rostlinného oleje
kukuřičná mouka, na posyp

NA MARINÁDU
1 lžíce rýžového vína Shaoxing nebo suchého sherry
1½ lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce tmavé sójové omáčky
1 lžíce krevetové pasty nebo omáčky
1 lžíce najemno nakrájené jarní cibulky
2 lžičky jemně nasekaného čerstvého zázvoru
1 lžička praženého a mletého sečuánského pepře
2 lžičky cukru
sůl

NA MÁČENÍ
Dip se solí a pepřem


Smícháme všechny ingredience na marinádu v misce a přidáme 2 lžičky soli. Kuřecí kousky potřeme marinádou a necháme hodinu odležet na chladném místě.

Poté postavíme parní hrnec nebo vložíme stojan do woku nebo hluboké pánve a naplníme jej 5 cm vody. Přivedeme vodu k varu na silném ohni. Kuře položíme na žáruvzdorný talíř a opatrně jej vložíme do pařáku nebo na rošt. Snížíme teplotu a pevně zakryjeme wok nebo pánev. Jemně vaříme v páře 30 minut.

Uvařené kuře vyjmeme z pánve a necháme zcela vychladnout a oschnout. To může trvat až 1 hodinu nebo déle. (Do této chvíle lze jídlo připravit den předem.)

Rozehřejeme olej ve fritéze nebo velkém woku, dokud nebude horký. Kousky sušeného, dušeného kuřete poprášíme kukuřičnou moukou a setřeseme přebytek. Poté opečeme kuře po několika kouscích, dokud nejsou kousky zlatavě hnědé a prohřáté. Kousky necháme okapat na kuchyňském papíře. Kuře podáváme horké se solí a pepřem na boku.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky