Kuře čínské s česnekem - cinska

Kompletní čínská kuchařka
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře čínské s česnekem

Drůbež

Kuře čínské s česnekem

Porcí: 4


4 půlky kuřecí prsa asi 450 g
1 vaječný bílek
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce rýžového vína nebo sherry
4 jarní cibulky
1 lžička nasekaný zázvor
3 čajové lžičky mletého čerstvého česneku asi 6 středních stroužků
2 lžíce rostlinného oleje
horká vařená rýže.

Omáčka
1 lžička rozdrcených chilli papriček nebo podle chuti
2 lžičky cukru nebo medu
1 lžička kukuřičného škrobu
2 lžičky rýžový ocet
1 lžíce vody
2 lžíce rýžového vína nebo sherry
2 lžíce sójové omáčky.


Kuřecí prsa umístíme do mrazáku po dobu 1 až 2 hodin, nebo až jsou velmi pevná, ale nesmí zmrznout. Každý plátek nakrájíme příčně na tenké kousky. Do malé misky dáme vaječný bílek, vmícháme 1 lžíci kukuřičného škrobu a 1 lžíci rýžového vína. Dobře promícháme, až se vše rozpustí. Přidáme kuře a dobře promícháme, až se všechny kousky masa obalí. Necháme stát při pokojové teplotě 30 minut.

Mezitím si po diagonále nakrájíme jarní zelené cibulky na velmi tenké plátky. Nasekáme si zázvor a česnek. Smícháme přísady na omáčku a dobře promícháme. Rozehřejeme wok až se z něj kouří a stoupá bílý dým, přidáme olej a opékáme kuře. Rozprostřeme kuře na pánvi a smažíme bez míchání, až není na okrajích růžové. Kuře obrátíme a pokračujeme ve smažení, pak promícháme a smažíme, až je kuře hotové. Kuře vyjmeme z woku děrovanou lžící nebo lopatkou a dáme stranou.

Do woku přidáme cibuli, zázvor a česnek a smažíme stylem Stir nad Fry asi 30 sekund, až ze zázvoru a česneku ucítíme vůni, ale nesmí zhnědnout! Vrátíme usmažené kuře do woku a znovu promícháme. Dáme vše ke kraji woku a do středu přilijeme připravenou omáčku. Jakmile omáčka začne mírně houstnout, vše ve woku promícháme, dokud se směs s omáčkou dobře nespojí. Přidáme lžičku sezamového oleje, promícháme a podáváme s horkou rýží.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky